AGIDA

Tepelná čerpadla INVENTOR MATRIX

Firma AGIDA s.r.o. je dodavatelskou firmou tepelných čerpadel s dlouholetou tradicí.

Realizujeme montáže tepelných čerpadel vzduch – voda inverterového provedení. Na instalovaná zařízení poskytujeme záruky a provádíme kompletní odborný servis. Dodáváme kvalitní tepelná čerpadla INVENTOR MATRIX , kterých jsme přímým importérem i dodavatelem pro odborné montážní firmy v České Republice. Při návrhu Vám sdělíme, proč instalovat právě systém vzduch-voda, nadimenzujeme zařízení a poskytneme podklady pro případnou dotaci.

Tepelné čerpadlo vzduch – voda
Principem tepelného čerpadla vzduch – voda je přenos tepla z venkovního prostředí do topného systému objektu. Tepelné čerpadlo vzduch – voda získává teplo ze svého okolí – v tomto případě ze vzduchu a tuto nízkoteplotní energii předává do vody jako topného média pro vytápění a pokud je požadováno tak i pro ohřev teplé užitkové vody. Jeho provoz je ekonomičtější oproti jiným tepelným zdrojům díky tomu, že využívá principu přenosu tepla a nikoliv přeměny tepla (například spalováním). Na trhu jsou rovněž dostupná tepelná čerpadla voda – voda a země – voda. Tyto systémy naše firma nedodává, jelikož jejich zvýšená provozní úspora je s ohledem na výši investic nevratná.

Spotřeba energie
Na vytápění objektů a přípravu teplé vody je používáno téměř 80% celkové spotřeby energie. Vysoká účinnost a nízký příkon, to byly hlavní záměry při vývoji tepelných čerpadel INVENTOR MATRIX. Dlouholetý výzkum a vývoj inverterové technologie, dokonalé řízení výkonu, zcela nový typ výměníku jsou cestami ke snížení spotřeby energie. Tepelné čerpadlo nesnižuje pouze spotřebu energie pro vytápění, ale také přispěje k výrazným úsporám při ohřevu teplé užitkové vody.

Topný systém s tepelným čerpadlem
Tepelné čerpadlo INVENTOR MATRIX Vám přináší mnoho variant zapojení do topného systému. Lze je používat samostatně pouze pro vytápění nebo v kombinaci se zásobníkem i pro ohřev teplé užitkové vody. Dlouholetý výzkum řízení výkonu inverterovou technologií zaručuje, že zařízení produkuje pouze takový výkon, jaký je momentálně potřeba.

 

Tepelná čerpadla vzduch-voda INVENTOR MATRIX jsou navržena jako split systém s oddělenou venkovní jednotkou obsahující kompresor, inverterové řízení, kondenzátor a vnitřní jednotkou – hydromodulem. Na tento hydromodul jsou připojeny všechny ostatní součásti topného systému – radiátory, podlahové topení, zásobník na teplou užitkovou vodu atd. Technologie inverter umožňuje regulovat topný výkon tepelného čerpadla podle aktuální potřeby. Pokud potřebuje váš topný systém menší výkon než je nominální, venkovní jednotka se přizpůsobí a dodává jen potřebné množství tepelného výkonu, samozřejmě se snížením příkonu. Tato technologie snižuje spotřebu energie a podstatně zvyšuje spolehlivost a životnost tepelného čerpadla.

Vnitřní jednotka – hydromodul.
Hydromodul je v systému tepelného čerpadla skutečným zdrojem tepla, který předává do topné vody tepelnou energii získanou venkovní jednotkou. Pro přenos tepelné energie z primárního okruhu chladiva do topné vody je použit nerezový deskový výměník s velkou teplosměnnou plochou, nízkým vnitřním odporem, vysokými hodnotami přenosu tepla a maximální účinností s výstupní teplotou topné vody až 55°C. 

Právě díky němu dosahuje zařízení zvýšení topných faktorů při snížení příkonu. Kromě výměníku je součástí hydromodulu  také oběhové čerpadlo, záložní elektrický bivalentní zdroj tepla a inteligentní řídící jednotka celého systému.

Venkovní kondenzační jednotka

Venkovní jednotka získává tepelnou energii ze vzduchu a předává ji dále do hydromodulu prostřednictvím chladícího okruhu využívajícího vlastností ekologického chladiva R32. Pro tepelná čerpadla INVENTOR MATRIX jsou používány venkovní jednotky s vysokou účinností, kvalitním výparníkem a velmi tichým provozem .

Tichý chod je dosažen díky kvalitním kompresorům MITSUBISHI a ventilátorům se speciálně vyvinutými lopatkami .

Zásobník TUV
Pomocí tepelného čerpadla  kromě vytápění také ohřejete teplou užitkovou vodu. K zařízení lze připojit ohřívač TUV jakéhokoliv výrobce, velikost a provedení musí odpovídat požadavkům na ohřev tepelným čerpadlem. Řízení ohřevu TUV je plně automatické, není zapotřebí žádný zásah uživatele. V instalaci je také možnost využití našich samostatných bojlerů s tepelným čerpadlem SUNLINE, což je zcela oddělený systém s další přidanou hodnotou.

Komfortní ovládání
Tepelná čerpadla INVENTOR MATRIX umožňují komfortní ovládání teploty uvnitř objektu. Připojíte k němu jakýkoliv prostorový ovladač, ať již kabelový nebo bezdrátový. Zařízení můžete ovládat i pomocí aplikace. Samozřejmostí je ekvitermní regulace, řídící teplotu topné vody podle teploty venkovního vzduchu, která je pro řízení chodu tepelného čerpadla nejvhodnější.

Poptávka tepelného čerpadla vzduch-voda

Inventor klimatizace
Zadejte prosím Váš e-mail, abychom Vás mohli kontaktovat.
Zadejte prosím Váš telefon, abychom Vás mohli kontaktovat.
Click or drag a file to this area to upload.
(bude upřesněno technikem)